top of page

MEESTERLIJK SNEEKERS PROJECT

Meesterlijk Sneekers ontstond in aanloop naar het jaar van Culturele Hoofdstad Leeuwarden / Fryslân 2018. Het thema "Mienskip" inspireerde kunstenares Imke Meester tot het ontwikkelen van een expositie waarin de Sneker gemeenschap het project mede vormt. 

 

Door de bekendheid van de geportretteerden verlaagt zij de drempel tot de beeldende kunst. De gesprekken over deze schilderijen, die spontaan tussen de toeschouwers ontstaan, bevestigen hun onderlinge verbondenheid. 

Het hele project is in boekvorm vastgelegd met daarin alle schilderijen en interviews met de geportretteerden.  

IMG-20210216-WA0011_edited.jpg

 PORTRET VAN DE MIENSKIP PROJECT

Simultaan met een expositie van realistisch geschilderde portretten creëerde Imke een hedendaagse kunstwerk dat in uitstraling en beleving contrasteerde met de gedetailleerde traditionele portret schilderijen.

Gedurende de looptijd van de expositie werd middels fotoportretten van de bezoekers een gestileerd portret , van de "de Mienskip" in 3D opgebouwd.

De dubbelzijdig geprinte portretten bewegen in de luchtstromen om hun as, waardoor het sculptuur op subtiele wijze zo nu en dan uit andere portretten gevormd wordt.

IMG-20210222-WA0038.jpg

VERSTILDE VLUCHT PROJECT

In een samenwerking met staalbedrijf Chessa en steenhouwerij de Steenklip ontwerpt Imke in opdracht van uitvaartonderneming Bakker van Bezeij, Scholts en Kloeg een kunstwerk vervaardigd voor de aula van een nieuw uitvaartcentrum "Memoriam" te Rotterdam. De opdracht was een neutraal object te vervaardigen waar men de blik naar kan laten afdwalen tijdens de uitvaart plechtigheid. Een beeld dat aansluit bij diverse geloofsovertuigingen en levensopvattingen.

Het resulteerde in kunstwerk met een gedurfde constructie.

Zware granieten platen gecombineerd met plexiglas werden met staalkabels als "zwevende tableaus" geïnstalleerd. 

steenklip13.jpg
bottom of page